Când ar trebui să renunți la măseaua de minte

Măseaua de minte este al treilea molar. De regulă erupe la persoanele cu vârsta cuprinsă între 17 și 25 de ani (desigur, există si excepții) si este localizată în cea mai îndepărtată zona a maxilarului. Pentru a crește normal are nevoie de spațiu. De aceea, măselele de minte erup în momentul în care arcadele dentare sunt complet dezvoltate. În mod normal, fiecare persoană are patru măsele de minte. Dar sunt  persoane care au doar două sau trei măsele de minte. De-a lungul timpului, falcile noastre s-au micșorat lăsând puțin loc pentru rândul suplimentar de dinți. Din acest motiv acestea pot provoca durere și trebuie extrase.

Cand trebuie să îți scoți molarii de minte:

Nu toți pacientii experimentează durerea asociată cu molarii de minte. Medicul stomatolog poate  recomanda extragerea lor pe baza radiografiilor. Se recomandă extragerea dacă molarii de minte vor cauza supraaglomerare sau vor exercita o presiune excesivă asupra celorlalți dinți.

Când apare supraaglomerarea, dinții care au fost odată drepti încep să se miște. Pot aparea probleme precum mișcarea unui dinte în fața celuilalt, probleme ale gingiilor. Și chiar pot duce la infecții cauzate de alimentele prinse între dinți.

Durerea este de obicei primul semn că molarul tău de minte provoacă probleme și va trebui să fie extras. Durerea este de obicei o durere surdă, dureroasă în maxilar. Anumite alimente, cum ar fi carnea și legumele rădăcinoase, pot agrava durerea din timpul mestecării.

De asemenea, sensibilitatea la cald/rece poate fi un alt indicator.

Când nu există suficient spațiu în gură, dinții vor crește de obicei într-un unghi și uneori nu în aceeași direcție cu restul dinților tăi. Acest lucru duce de obicei la sensibilitate, umflare, infecții gingivale și deteriorarea dinților din jur. Când molarii de minte sunt afectați, este recomandat să îi îndepărtați cât mai curând posibil. Dinții afectați sunt mai susceptibili de a provoca probleme ale maxilarului și pot cauza alte probleme grave.

Îndepărtarea molarilor de minte este o procedură de rutină destul de comună în acest moment. Dacă dinții sunt afectați sau necesită o operație puțin mai complexă, procedura va fi efectuată de un chirurg.

Păstrați-vă gura curată

După îndepărtare, medicul dentist va folosi suturi dentare chirurgicale pentru a închide rana. De asemenea, vi se va da ceva pentru a ajuta la durere și umflare. Veți mai primi și instrucțiuni speciale post-îngrijire pentru a ajuta la menținerea curată a rănii și pentru a evita infecția.

Cat durează recuperarea după intervenția chirurgicală?

Vindecarea de după orice îndepărtare a dintelui poate dura ceva timp. O dietă constând din alimente moi sau chiar lichide va fi necesară timp de câteva zile pentru a evita mestecarea și pentru a ajuta la durere. Va trebui să protejați zona în primele 48 de ore sau după cum este necesar pentru ameliorarea durerii.

Tratați durerea și evitați infecția

Nu există niciun motiv să trăiești în durere. Îndepărtarea molarilor de minte este o procedură comună și rapidă. Dacă vă confruntați cu orice durere sau aveți întrebări despre îndepărtarea molarilor de minte, echipa noastră este aici pentru a vă ajuta!

Leave a reply