Cum și cand trebuie să te speli pe dinți?

Piatra de temelie a bunei sănătăți orale constă în perierea obișnuită a dinților. Acest lucru nu numai că păstrează dinții noștri sănătosi, ci ajută la eliminarea atât a particulelor de hrană, cât și a bacteriilor, care ar putea duce la probleme cum ar fi degradarea dentară și boala gingiilor.

În timp ce multi dintre noi ne periem dinții de două ori pe zi, modul în care se realizează perierea și momentul ales pot avea un impact semnificativ asupra eficacității sale. Sa analizăm câțiva factori care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea orală cu foarte puține eforturi suplimentare.

Periuta de dinți

O periuță de dinți veche care are perii uzati este o periuță de dinți ineficientă. Periuta ar trebui înlocuita  cel puțin o dată la trei luni. Perii uzati nu ajuta la îndepărtarea eficienta a bacteriilor.

Pasta de dinți

Asigură-te că utilizezi o pastă de dinți cu fluor. Fluorul ajută la protejarea smalțului de deteriorarea cauzată de acizi, iar utilizarea unei paste de dinți fără fluor iti va supune dinții unui risc crescut de degradare.

Cum?

Cei mai mulți dintre noi știu că trebuie să ne spălăm dinții timp de cel puțin două minute. Dacă ai un copil mic, trebuie să il supraveghezi pentru a te asigura că acest lucru se întâmplă. Modul în care petrecem aceste două minute este, totuși, important. Periajul trebuie făcut cu o mișcare circulară mică, cu peria înclinată la aproximativ patruzeci și cinci de grade îndreptată spre gingii. Acest lucru permite părului să elimine nu numai bacteriile din dinți, ci și de pe linia gingiilor, unde acumularea plăcii bacteriene este mai mare.

În timp ce în timpul periajului trebuie exercitată o presiune rezonabilă, dinții nu trebuie să frecati cu putere. Procedând astfel, dupa un timp se va deteriora smaltul dinților.

Cand?

Cei mai mulți dintre noi, probabil, ne periem dinții dimineața imediat dup ace ne trezim și seara, inainte de culcare. Acestea sunt, în general, linii bune de urmat, dar trebuie sa specificam cateva lucruri.

Unii oameni sunt tentați să nu-și perie dinții până după micul dejun, datorită gustului rezidual al pastei de dinți. Acest lucru este nu este rau. Totuși, ispita este atunci să-ți speli dinții imediat după mâncare. Din păcate, în urma mâncării, acizii produși slăbesc smalțul dinților timp de aproximativ treizeci de minute până la o oră, așa că periajul în acest punct poate de fapt să dăuneze dinților. Este mult mai bine să amani periajul cel puțin o jumătate de oră după masă, dacă nu vrei să te speli înainte.

Si ca întotdeauna, am dori să reamintim tuturor pacienților noștri că folosirea aței dentare este, de asemenea, foarte importantă. Dacă nu stii exact cum sa o folosesti, vom fi fericiti să iti aratam cum trebuie sa o folosesti pentru a avea cel mai bun efect.

Leave a reply