Curățarea interdentară: Secretul unui zâmbet sănătos

Când te gândești la menținerea sănătății orale, periajul dinților ar trebui să fie o prioritate. Periajul de două ori pe zi cu o pastă de dinți cu fluor este fundamentul unui zâmbet sănătos, dar există o completare simplă care poate transforma cu adevărat sănătatea gurii tale – și aceasta este curățarea interdentară.

Deși periajul este cea mai eficientă metodă pentru a păstra dinții curați, acesta ajunge doar la 60% din suprafața dinților. Utilizarea periuțelor interdentare pentru a curăța între dinți este una dintre cele mai ușoare și importante acțiuni pe care le poți face pentru a îmbunătăți sănătatea zâmbetului tău.

De aceea, vrem să-ți oferim cele mai bune sfaturi despre această completare simplă a rutinei tale de igienă orală.

De ce este atât de importantă curățarea interdentară

Placa dentară se poate acumula între dinți, acolo unde periuța de dinți nu ajunge.

În timp, aceasta poate duce la apariția cariilor, inflamațiilor gingivale și respirației urât mirositoare. Pentru a preveni aceste probleme, este recomandat să folosești o periuță interdentară ca parte a rutinei tale zilnice de curățare.

O periuță interdentară este o periuță mică, special concepută pentru a curăța între dinți, acolo unde o periuță obișnuită nu ajunge. Utilizarea zilnică a unei periuțe interdentare, în plus față de periajul obișnuit, este o metodă simplă și eficientă de a menține gingiile și dinții sănătoși.

Recomandăm curățarea interdentară în fiecare zi pentru a-ți menține gura proaspătă și sănătoasă.

La începutul curățării, gingiile pot fi puțin sensibile și pot sângera. Acesta este adesea un semn de inflamație gingivală. Dacă nu observi o îmbunătățire în câteva zile, contactează doctorul stomatolog.

Alegerea dimensiunii potrivite

Periuțele interdentare vin în diferite dimensiuni și poate fi dificil să știi care este cea mai potrivită pentru tine.

Pentru cel mai bun sfat, cere recomandarea unui specialist dentar. Între timp, iată câteva sfaturi pentru a începe…

Uită-te în oglindă și introdu periuța între dinți, aproape de gingii. Începe cu cea mai mică dimensiune și crește dimensiunea până când perii periuței ating suprafața dintelui și țesutul gingival. Periuța trebuie să se potrivească bine, dar firul, deși acoperit cu plastic, nu trebuie să atingă părțile laterale ale dinților sau gingiile. Nu forța niciodată periuța într-un spațiu. Odată introdusă, mișcă periuța interdentară pe toată lungimea ei înainte și înapoi de 2-3 ori. Asigură-te că cureți toate spațiile dintre dinți o dată pe zi. Este posibil să ai nevoie de două-trei dimensiuni diferite sau de o combinație de una sau două periuțe și ață dentară – totul depinde de spațiile dintre dinți, care variază de obicei în toată gura.

Cum să folosești periuțele interdentare

Pentru a obține cele mai bune rezultate din curățarea interdentară, este importantă tehnica corectă. Vestea bună este că folosirea periuțelor interdentare este relativ ușor de învățat. Odată stăpânită, devine un obicei sănătos care va dura toată viața.

Folosește o periuță interdentară dreaptă între dinții din față. Introdu periuța ușor între dinți. Nu forța periuța într-un spațiu. Dacă simți că trebuie să o forțezi, alege o dimensiune mai mică.

Mișcă periuța interdentară pe toată lungimea ei înainte și înapoi de câteva ori.

Dacă folosești o periuță interdentară mică pentru dinții din spate poți îndoi ușor gâtul moale. Prin aplicarea unei presiuni cu degetul, devine mai ușor să ajungi între dinții din spate. Sau încearcă o periuță interdentară cu mâner lung.

Fiind conștienți de ceea ce putem face pentru a dezvolta și menține o bună sănătate orală, putem schimba viața în bine.

Leave a reply