De ce ar trebui inlocuiți dinții lipsă

Dacă aveți un dinte lipsă, mai ales într-un loc pe care nimeni nu îl poate vedea, s-ar putea să credeți că puteți scăpa fără a inlocui dintele. Dar, știați că există unele consecințe grave ca urmare a deciziei de a  nu înlocui acel dinte care lipseste? De exemplu, acest lucru poate duce la unele probleme dentare grave care ar putea să va coste mai mult decat ar costa înlocuirea dintelui. Va trebui să faceți proceduri pentru a remedia problemele cauzate de neînlocuirea dintelui lipsă. Iată câteva dintre motivele pentru care ar trebui să nu ignorati aceasta problema.

MALOCLUZIA

Una dintre problemele majore care sunt cauzate de un dinte lipsă se numește malocluzie. Când un dinte lipsește, ceilalți dinți vor începe să se apropie pentru a compensa acel dinte lipsă. În viitor, acest lucru poate duce la o suprapunere care poate fi dureroasă sau dificil de ajustat.

În timp ce acest lucru nu poate suna ca ceva care ar fi o problemă majoră, poate duce la cariile dinților, care vor avea nevoie de plombe sau chirurgie orală. Aceste lucruri ar avea un cost mai mare decât înlocuirea unui singur dinte.

Alte probleme care pot aparea

Alături de malocluzie, puteți suferi de carie dentară, care vă va afecta întreaga gură. Acest lucru poate duce la alte afecțiuni orale care ar necesita să vă prezentați la un dentist pentru o îngrijire mai aprofundată.

Cu un dinte lipsă, veți avea, de asemenea, dificultăți de mestecat. Acest lucru va duce la mestecarea într-un mod ciudat, care ar provoca încordarea gurii și a maxilarului. Linia gingiei va fi, de asemenea, putin uzată, ceea ce ar oferi aspectul unei fețe lasate.

Acestea sunt, de asemenea, câteva alte probleme care sunt cauzate de lipsa unui dinte.

Solutia

Cel mai frecvent mod de a înlocui un dinte lipsă este printr-un implant dentar. Acesta este de obicei un implant de titan care este prevăzut cu o coroană. Această procedură durează, în mod normal, aproximativ trei luni, deoarece gura și gingiile au nevoie de timp pentru a se adapta noului dinte. În cele din urmă, veți avea un înlocuitor care se simte la fel ca dintele pe care l-ați pierdut și nu va trebui să vă faceți griji pentru problemele despre care am vorbit mai sus.

Dacă vă preocupă dintele lipsă, apelați cu incredere la noi. Suntem aici pentru a răspunde la orice întrebare pe care o puteți avea cu privire la implanturile dentare.

Leave a reply