De ce nu cresc mai repede dinții copilului meu?

Modelele de erupție la diferiți copii diferă în toate etapele. Chiar și în rândul fraților, aceste modele nu sunt fixe.

De obicei, dinții bebelușului încep să explodeze până la vârsta de 6 până la 7 luni pentru dinții din față. Din nou, aceste intervale de vârstă nu sunt fixe, ele sunt date cu aproximatie. Unii copii pot întârzia, ajungând până la 18 luni pentru prima erupție a dinților.

Pe de altă parte, unii copii pot fi foarte rapizi, dintii începând sa apara de la varsta de 3 luni. Alții ar putea avea chiar și unul din dinti aparuti la naștere.

Timpul de cădere a dinților este în mod temporar legat de momentul erupției. În cazul în care dintele a erupt mai devreme, este probabil să cadă devreme, de asemenea.

De multe ori, în cazul în care copilului i-a iesit primul dinte pe la de 4 – 5 luni de exemplu, el va fi printre primii din clasa care vor incepe sa piarda dintii de lapte. În cazul în care copilului i-a iesit primul dinte după vârsta de un an, este posibil să-i piardă târziu, de asemenea, uneori chiar pe la 7 – 7 ani si jumatate.

Formele de erupție timpurie și târzie sunt toate variante naturale și nu anormale. Acestea sunt doar variații naturale simple, fără a se referi într-adevăr la condițiile care stau la baza.

Când este întârzierea erupției dentare considerată o problemă?

Poziția anormală a dintelui, prezența unui dinte suplimentar, gingiile groase sau oasele foarte dense pot întrerupe erupția dintelui. Uneori, dintele poate să lipsească complet. În general, acestea sunt cauze care duc la întârzierea anormală a erupției dintelui.

Atunci când eroarea de timp este depășită, medicul dentist pediatru ar sugera, de regulă, o radiografie panoramica pentru a exclude oricare dintre cauzele comune. Pe baza radiografiilor, se pot va hotari care sunt pasii de urmat.

Ce ar trebui să faci dacă esti îngrijorat de dinții în creștere ai copilului?

Chiar daca nu toți copiii se conformează programului de erupție a dinților si exista posibilitatea sa nu fie o problema in sine intarzierea eruptiei dintilor, mamele și tații ar trebui să-și aducă copilul la dentist atunci când dinții bebelușului lor au erupt mai târziu decât programul regulat.

Este recomandat ca parintii sa-si aduca bebelusii la un dentist nu mai tarziu de prima lor zi de nastere. Odată cu verificările dentare precoce și regulate, dentistul va putea preveni problemele dentare mult mai usor iar copilul va avea dintii sanatosi.

Leave a reply