Dieta Keto și sănătatea orală

Dieta Keto – este în vogă. Fără îndoială, ați văzut și ați auzit despre oameni care pierd în greutate urmând această dietă. Atunci  când auzim despre diete la modă, suntem primii care întrebăm cum vor afecta sănătatea orală.

Dieta Keto și sănătatea orală

Dieta Keto este o dietă foarte scăzută în carbohidrați și bogată în grăsimi – gândiți-vă la carne, pește, brânză, nuci și legume cu conținut scăzut de carbohidrați. Ce lipsește? Zaharul! Consumul de mai puțin zahăr poate duce la mai puține bacterii in cavitatea bucală.

În timp ce mulți oameni iubesc ideea unei sănătăți orale mai bune, există una dintre legăturile dintre dieta Keto și sănătatea orală care nu o să vă placă: respirația Keto.

Respirația keto produce un miros sau un gust distinct în gură. Acesta este diferit de halitoza obișnuită sau de respirația urât mirositoare. Respirația Keto de obicei are un miros de acetonă. In cazul în care este însoțită de bacteriile din gură, poate avea un miros și mai neplăcut. Practic întotdeauna este însoțită de un miros neplăcut. În timp ce această respirație ciudată poate fi un semnal al funcționării dietei, majoritatea dintre noi nu dorim să avem o respirație urât mirositoare, chiar dacă pierdem în greutate.

Cauzele respirației Keto

Respirația keto este de obicei un efect secundar temporar atunci când organismul încă nu utilizează toate cetonele pe care ficatul le produce. Corpul tău se va adapta la dieta keto atunci când va începe să utilizeze aceste cetone pentru a alimenta mușchii și creierul. Atunci când te adaptezi la dieta keto, respirația urât mirositoare ar trebui să se atenueze. Vestea bună este că nu vei avea de a face cu respirația keto pentru mult timp – majoritatea oamenilor spun că durează cel mult o lună.

Cum să previi respirația Keto

Pentru a preveni respirația keto trebuie să iți însușești simple obiceiuri bune de îngrijire orală pe care oricine ar trebui să le adopte.

Iată câteva sfaturi pentru a preveni neplacuta respirație keto:

  • Păstrează o rutină bună de îngrijire a sănătății orale. Chiar daca încă mai experimentezi respirația keto după periaj, dacă nu produci multa salivă, este o idee buna să te speli pe dinți după fiecare masă. De asemenea, este foarte important să folosești ață dentară și apă de gura fară alcool zilnic. Apa de gura care conține alcool are tendința de a avea un efect de uscare, deci evit-o. Iar pentru a preveni uscarea gurii între perieri și pentru a-ți împrospătă respirația, încearcă să mesteci gumă fară zahăr.
  • Bea multă apă. Corpul tău încetează să producă salivă atunci când nu mănânci. Iar la începutul dietei keto, în mod natural, începi să iți pierzi pofta de mâncare, deci mănânci mai puțin. Cu cât mănânci mai puțin, cu atât gura ta devine mai uscată. Deci este necesar să bei destulă apă pentru a preveni acumularea de bacterii în gură. Vei descoperi că, dacă te menții hidratat, vei avea și mai multa energie, care este necesară atunci când începi o nouă dietă orice fel.
  • Începe dieta treptat. Taie gradual carbohidrații din dieta ta. Făcând acest lucru, corpul are timp să se adapteze la schimbare și să nu elibereze atât de multe cetone în același timp. Practic, iți oferi timp să te “adaptezi” sau să te obișnuiești cu dieta keto.

Încearcă să te relaxezi. Mai puțin stres este întotdeauna important, dar mai ales atunci când te apuci de dieta keto. Stresul nu numai că reduce fluxul de salivă, dar și încetinește digestia proteinelor. Anxietatea poate cauza și reflux gastroesofagian, cunoscut că fiind una dintre cauzele respirației urât mirositoare. Găsirea modalităților de a te relaxa este importanta când începi o dietă nouă, așa că învață tehnici pentru a face acest lucru dacă încă nu le știi.

Desi respirația keto poate fi jenantă, poate fi un mod excelent de a obține și menține sănătatea generală. Te poți programa pentru o curățare completa a dinților înainte să începi dieta keto și iți vom oferi mai multe informații despre cum poți ameliora respirația keto.

Leave a reply