Din nou despre fumat

Potențialele probleme de sănătate orală cauzate de fumat

Asa cum ti s-a mai spus si stim cu totii, fumatul provoacă mult rău sănătății tale orale.

Sa enumeram cateva dintre motivele care fac din acest obicei unul nesanatos si periculos pentru sanatatea ta orala, in ciuda faptului ca te preocupa si respecti celelalte reguli de igiena:

Respiratie urat mirositoare

Unul dintre aspectele mai antisociale ale fumatului este mirosul. Respirația neplăcută poate fi profund ofensivă. Ea poate duce la evitarea persoanelor de a se apropia prea mult de tine atunci cand aveti ceva de discutat. Motivul de îngrijorare nu il reprezinta doar mirosul de tutun al respirației și hainelor. Ci, mai ales, mirosul neplacut care poate fi dat de o boala a gingiilor care a gasit mediul propice pentru a se dezvolta.

Deoarece fumătorii au adesea gura uscată și fumatul încetinește vindecarea, boala gingiilor este mai probabilă la fumători decât la nefumători. Acest lucru poate fi, de asemenea, un risc serios pentru securitatea dinților tai daca boala gingiilor este lasata sa avanseze.

Cancerul oral

Nu este vorba numai de respirația urât mirositoare și de boala gingiilor de care ar trebui să fie preocupați fumătorii.

Cancerul oral este de asemenea un risc serios și, fără îndoială, fumătorii prezintă cel mai mare risc de a-l face.  Semnalele alarmante includ aparitia petelor rosii pe limbă, a umflaturilor și ulceratiilor.

Deși nu cea mai comună formă de cancer, cancerele orale se pot dovedi fatale dacă nu sunt detectate și tratate suficient timpuriu; un alt motiv bun pentru vizitele regulate la stomatolog.

Estetica

Mai puțin importantă decât sănătatea orală și mai asociată cu aspectul dvs. este faptul că țigara ingălbeneste dinții.

Intr-adevăr, nu este greu să observi un fumător pe termen lung doar privindu-I dantura.

Dacă fumezi, încearcă să sufli fumul înapoi printr-o batistă albă. Culoarea maro care apare este gudronul, iar asta este ceea ce se lipeste de dinții tai (sa nu spunem nimic despre ceea ce se intampla, de fapt, plamanilor tai!)

Vestea bună este că o procedură directă de albire a dinților poate corecta, de obicei, aceasta colorare. Această procedură indepartează nu numai petele de suprafată, dar poate si lumina dintele din interior pentru un zâmbet mai alb.

Fie că fumezi sau nu, dar mai ales dacă faci acest lucru, controalele regulate de sănătate orală sunt esențiale.

Contact

  • Bd. Carol I nr. 84, Bloc 20 D, parter, oraș Câmpina, judeţul Prahova
  • 0729.861.479 / 0722.715.670
  • contact@drzeinoamer-stomatologie.ro
Leave a reply