Dinții lipsă – o problemă care te va surprinde

Imaginează-ți că nu poți mânca mâncarea preferată, cum ar fi o friptură suculentă sau un măr crocant, din cauza dinților lipsă. Sau imaginează-ți că nu obții acel job de vis pentru că încrederea iți este afectată de afisarea unui zâmbet cu dinții lipsă. Din păcate, problemele legate de lipsa dinților ca acestea afectează mai mulți adulți decât ați crede! Poate fi ușor să accepți faptul ca ai unul sau câțiva dinți lipsă. Însă, din păcate, există consecințe grave de luat în considerare dacă acest lucru este ignorat.

Dinții lipsă sunt adesea rezultatul unor traume (accidente de mașină sau sportive), carii dentare, alimentație deficitară sau boli ale gingiilor. Sigur, poate părea doar o problemă cosmetică pe care mulți oameni învață să o accepte, dar  lipsa dinților inseamnă mai mult decât pare. Această problemă poate avea implicații fizice și psihologice grave care se pot dezvolta in timp.

Problemele dinților lipsă includ:

  • Dificultate la mestecat
    Mestecatul poate provoca dureri, determinându-te să mănânci mai puțin sau sa mesteci mancarea insuficient de bine
  • Atunci când există spațiu în exces în jurul unui dinte cauzat de lipsa unui dinte, dinții se mișcă. Acest lucru va provoca probleme mai mari pe termen lung.
  • Probleme de vorbire – care pot fi jenante și pot diminua încrederea în sine, la fel ca aspectul fizic.
  • Pierderea osoasă – lipsa dinților poate provoca de fapt pierderea osoasă a maxilarului și a feței din cauza atrofiei (slăbirea și scăderea țesutului) care provoacă o modificare a structurii feței.
  • Îmbătrânire timpurie – fără ca dinții tăi să susțină pielea din jurul gurii, pielea poate începe să se lase, făcându-i pe cei cu dinții lipsă să pară mai bătrâni decât sunt.
  • Sănătate mintală compromisă – mai multe studii au găsit o legătură între lipsa dinților și atât depresie, cât și anxietate.
  • Pierderea încrederii, oportunități de angajare ratate – mai multe studii au ajuns la concluzia că 28% dintre persoanele chestionate au simțit că aspectul dinților le afectează capacitatea de a obține un loc de muncă.

Soluții pentru problemele dinților lipsă

Dacă ești unul dintre cei cărora le lipsește un dinte (sau mai multi), nu trebuie să suferi în continuare – există soluții pentru problemele dinților lipsă. Vizitarea dentistului este primul pas pentru a găsi soluția.

Soluțiile comune includ:

Implanturi dentare. Implanturile dentare pot fi folosite pentru a înlocui un singur dinte sau un set complet de dinți. Implanturile sunt proiectate să reziste perioade de timp semnificative și arată, se simt și funcționează ca niște dinți adevărați! Implanturile dentare sunt aproape întotdeauna cea mai bună opțiune pentru înlocuirea dinților lipsă.

Punțile. Punțile sunt o altă opțiune posibilă atunci când lipsesc doar unul sau câțiva dinți. O punte va fi susținută de dinții din jur, dar în cele din urmă va trebui înlocuită.

Proteza dentară. Protezele dentare sunt adesea considerate o ultimă soluție în cazurile în care implanturile dentare nu sunt o opțiune. Acestea sunt adesea incomode pentru pacient și majoritatea pacienților vor experimenta în continuare pierderea/atrofia osoasă și îmbătrânirea timpurie asociată cu aceasta.

Desigur, noi  te  putem ajuta să găsesti cea mai bună modalitate de a rezolva problemele dinților lipsă. Nu mai trăi cu disconfortul fizic sau emoțional al dinților lipsă; contactează-ne astazi.

Leave a reply