Dinții pătați – întrebări și răspunsuri

Dinții pătați – Probabil că ați văzut reclame pentru albirea dinților la domiciliu sau ați văzut un nou produs de albire a dinților în timp ce navigați pe Facebook sau Instagram. Este posibil să fi auzit chiar de servicii de albire a dinților la cabinetul stomatolog. Fără îndoială, v-ați uitat la dinți și ați observat că este posibil să nu fie atât de albi pe cât ați dori să fie. Probabil aveți o idee despre cum să „remediați” acest neajuns, dar știți ce cauzează pătarea dinților și cum să o preveniți?

Întrebări frecvente

Ce cauzează pătarea dinților? Există câteva motive: mâncare, băuturi, fumat, particule care cauzează pete în smalțul dinților și chiar îmbătrânire.

Cum pot preveni pătarea dinților?

Prevenirea este destul de ușoară atunci când vine vorba de dinții pătați. Evitați anumite alimente și băuturi care vă pătează dinții, renunțați la fumat și ar fi bine sa ai o rutina corespunzatoare privind îngrijirea orală:

  • periază dinții de două ori pe zi,
  • clătirea cu apă de gură și folosirea aței dentare zilnic,
  • mestecarea gumei fără zahăr între mese și
  • consultarea medicului dentist cel puțin de două ori pe an .

Ce alimente pătează dinții?

Alimentele care sunt strălucitoare sau au culori îndrăznețe sunt cele mai susceptibile. Sosurile de paste roșii, fructele de pădure, cum ar fi afine și zmeură, și curry-urile strălucitoare pot contribui la colorarea dinților.

Ce băuturi pot cauza pătarea dinților?

La fel ca alimentele, băuturile cu culori intense sunt cele mai susceptibile de a duce la neplăcutul aspect al dinților pătați. Evitați vinurile roșii, cafeaua și ceaiul și chiar și băuturile răcoritoare închise la culoare. Consumul zilnic poate duce la patarea dintilor.

Aparatele dentare pot păta dinții?

Uneori, petele ușoare sunt vizibile odată cu îndepărtarea aparatului dentar. Dar, mai mult ca sigur, nu aparatul este vinovat ci modul în care dinții au fost îngrijiți. Urmați celelalte sugestii pentru prevenirea petelor și evitați utilizarea produselor de albire în timp ce purtați aparatul dentar, astfel încât să nu vă albiți doar suprafața dinților din jurul lui.

Cărbunele ajută la colorarea dinților?

Cărbunele activ a fost în tendințe, deoarece proprietățile sale naturale de îndepărtare a toxinelor și mirosului îl fac să apară în orice, de la produse faciale la săpunuri și pastă de dinți. Părerea noastră? Nu merită efectele secundare negative și nu exista niciun rezultat dovedit că funcționează. Prin urmare, cărbunele activ poate fi o altă cauză care face ca dinții să apară ca fiind pătați.

Sunt reversibile toate tipurile de pete dentare?

Există trei moduri principale de colorare a dinților:

  • petele de suprafață;
  • sub pete de suprafață și
  • petele legate de vârstă.

Toate cele trei pot beneficia de procese de albire a dinților.

Ce trebuie să știi despre albirea dinților?

Dacă simți că dinții ar putea fi mai albi, discută cu medicul dentist dacă recomandă sau nu tratamentul. Starea dinților, precum și cauza petelor, vor ajuta dentistul să determine cele mai bune opțiuni.

Produsele de albire ajută cu adevărat la colorarea dinților?

Există o varietate de produse de albire a dinților disponibile care oferă rezultate diferite, argumente pro și contra, precum și prețuri.

Când este cel mai bun moment pentru albirea dinților?

Va trebui să te asiguri că nu avi dinți cariati, astfel încât cel mai bun moment pentru a începe albirea dinților este după o curățare a dinților.

Albirea dinților este permanentă?

Nu, procesele de albire a dinților nu sunt permanente. Este posibil să fie nevoie de tratamente viitoare suplimentare sau poți alege să limitezi cauza petelor pentru a prelungi efectele de albire și pentru a preveni petele.

Există efecte secundare la albirea dinților?

Unii pacienți pot prezenta sensibilitate la dinți după un tratament pentru a inversa colorarea dinților. Excesul sau utilizarea abuzivă a produselor de albire poate deteriora smalțul și poate provoca decolorarea permanentă.

Leave a reply