Poate degradarea dinților de lapte afecta dinții permanenți?

Cariile lăsate netratate pentru o lungă perioadă de timp nu compromit numai sănătatea dentiției primare, ci pot duce și la infecții care pot afecta dinții permanenți.

Degradarea dinților bebelușului si copilului mic ar trebui să fie diagnosticată, tratată și apoi menținută prin practici bune de igienă orală, schimbarea dietei și ședințe regulate la stomatology o data la șase luni.

Cariile dinților primari nu constituie singurul factor care ar putea duce la compromiterea sănătatii dinților permanenți.

Cariile sunt cauzate de mai multe motive, slaba igienă orală și dieta fiind cele mai frecvente.

Asa cum am mentionat mai sus, cariile care sunt lăsate netratate pentru o lungă perioadă de timp nu compromit numai sănătatea dentiției primare, ci pot duce și la infecții care pot afecta dinții permanenți.

Cariile mici necesită umpluturi mici, cele mari necesită umpluturi mari. Cariiile apropiate de nervul dintelui copilului trebuie evaluate pentru tratamente pe jumătate sau pe întregul canal. Scopul acestor tratamente este de a opri dezintegrarea progresivă, de a restabili dintele copilului și de a menține un mediu fără infecții pentru ca dinții permanenți să se dezvolte fara probleme.

În cazul în care există nu se trateaza aceste carii ale dinților primarii, bacteriile continuă să progreseze mai adânc în și prin canalele radiculare în osul de bază. Acest lucru poate provoca un mediu acid în jurul dintelui permanent în curs de dezvoltare, răspunsul la care este legat de vârsta copilului și starea de dezvoltare a dintelui permanent eruptor.

De asemenea, conținutul bacterian al unei guri pline de cavități este foarte mare. Atunci când noii dinți permanenți încep să explodeze până la vârsta de 6 ani, aceste bacterii existente le invadează, ducând la carierea rapida a dinților permanenți.

Tratarea și menținerea sănătății danturii primare pot pune, cu siguranță, o bază solidă pentru viitorii dinți permanenți.

Astfel, cariile dintilor de lapte nu conduc, neapărat, la carierea dinților permanenți daca sunt descoperite si tratate din timp.

Leave a reply