Aspecte privind dezvoltarea bunelor obiceiuri de sănătate orală la copii

Există multe obiceiuri bune pe care doriți să le insuflați copiilor dvs. Una dintre cele mai importante este stabilirea unor bune practici de sănătate orală. Dacă invatati un copil sa isi spele dintii sis a foloseasca ata dentara într-un mod distractiv, este mult mai probabil să aibă grijă de gura lui pe termen lung.

Iată câteva sfaturi:

Începe devreme

Copilul nu trebuie să aiba dureri de dinți pentru a se familiariza cu îngrijirea orală. Stergeti cu grijă gingiile lor cu o periuta moale sau o cârpă umedă pentru a-I obisnui senzatia periajului pe care îl veți face atunci când vor aparea primii dinti. Asigurați-vă că zambiti in timpul procesului! În momentul în care apare primul dinte, începeți periajul cu o periuta speciala de silicon si pasta de dinti speciala pentru bebelusi.

Verificarea

Fă-i pe copii să facă fețe cu gura deschisă în fața oglinzii, pentru a-i ajuta să-și dea seama de cât de curati (sau nu!) sunt dinții lor. Vor invata astfel sa asocieze ingrijirea orala cu distractia.

Începeți incet incet perierea

Copiii pot începe să-și asume îngrijirea orală, într-o anumită măsură, la vârsta de 3 ani. Dar nu trebuie sa te astepti ca ei să meargă singuri în acel moment. Încă mai vor avea nevoie de ajutorul tău. Dar, pe măsură ce le este transferata responsabilitatea ingrijirii dintilor lor, le poți spune că noua  independența este o recompensă pentru a fi un “excelent ingrijitor al dintilor”.

Aminteste-ți că esti un model pentru el

Când copilul vede că iti faci timp să te speli pe dinți – chiar și atunci când esti foarte ocupat – le arată cat de importanta este ingrijirea orala. Încurajeaza-i să te supravegheze sis a iti aduca aminte sa te speli pe dinti, și când ai terminat, asigură-te că vei comenta spunand cât de curată este gura ta si cat de bine te simti.

Accentueaza importanța unei alimentații adecvate

Există mai multe metode pentru o bună sănătate orală, in afar de periajul eficient și  folosirea atei dentare. Bucurați-vă de alimente sănătoase, naturale și beți multă apă, mai degrabă decât sifon sau sucuri de zahăr.

Vizita la dentist = o aventura incitanta

Asociaza entuziasmul cu vizita la dentist – atât ale tale, cât și ale copiilor tai. “. Este adevărat că nu toate procedurile dentare sunt plăcute. Dar dacă iti înveți copiii să se concentreze mai degrabă asupra rezultatelor pozitive, decât asupra disconfortului temporar, va fi mai puțin probabil să dezvolte o atitudine de teamă atunci cand trebuie sa mearga la dentist.

Pune accentul pe distracție, iar copiii tai vor deprinde obiceiurile de ingrijire orală inca din frageda pruncie. Această rutină va continua s ail rasplateasca in decursul vietii printr-o sanatate orala de invidiat.

Leave a reply