Mierea de Manuka și îngrijirea orală

Zâmbește, nu toate alimentele dulci sunt rele pentru dinții tăi! Studiile științifice arată că mierea de Manuka are beneficii reale pentru sănătatea bucală. In ciuda conținutului ridicat de zahăr natural, se comportă în moduri foarte diferite față de zahărul rafinat.

Ce este Mierea de Manuka?

Aceasta este o miere monofloră care provine din Oceania. Provine din nectarul arborelui de manuka (cunoscut și sub numele de arbore de ceai), care crește nativ în Noua Zeelandă și Australia.

Este utilizată în mod obișnuit pentru îndulcirea ceaiului sau pentru a adăuga o aromă suplimentară alimentelor. Mierea de Manuka prezintă, de asemenea, o serie de beneficii pentru sănătatea orală, pe care mulți oameni nu le cunosc. Citind acest articol vei afla de ceaceasta miere este uimitoare pentru tine, pentru dinții tai și pentru sănătatea bucală generală.

Boala gingiilor este o problemă gravă și, dacă nu este tratată, poate duce la pierderea dinților și, eventual, chiar la boli de inimă. Experții dentari spun că boala gingiilor afectează până la 80% din toți adulții, deși este posibil să nu știi că o ai.

Semnele care trebuie avute în vedere sunt:

 • Sângerarea când periați sau folosiți ata dentară
 • Gingii umflate sau care se retrag
 • Respiratie urat mirositoare

Cheia pentru evitarea bolilor gingivale și a cariilor dentare este menținerea sub control a bacteriilor care provoacă probleme. Toate acestea, fără a distruge bacteriile bune care sunt esențiale pentru o gură sănătoasă.

Din fericire, cercetările arată că mierea de Manuka de înaltă calitate inhibă bacteriile orale asociate cu formarea plăcii, cariile dentare și boala gingiilor. Și, spre deosebire de zahăr, mierea nu creează un mediu acid demineralizant în gură (acesta este modul în care începe cariile dentare). Aceasta se combină chiar și cu antibacterianele farmaceutice. Ea demonstrând o eficacitate similară în reducerea formării plăcii în comparație cu clorhexidina de apă de gură antibacteriană. De asemenea, are avantajele adăugate de a fi blând cu țesutul oral și de a oferi proprietăți antiinflamatorii și vindecătoare.

Mierea Manuka versus Mierea obișnuită – Care sunt diferențele

În timp ce mierea tradițională locală este o modalitate delicioasă de a îndulci ceaiul și alte delicii, pur și simplu nu are aceleași beneficii de vindecare ca mierea de Manuka.

Principala diferență dintre cele două este că mierea de Manuka conține niveluri mai ridicate ale unui compus numit metilglioxal. Acest ingredient puternic are proprietăți antimicrobiene care ajută organismul să lupte împotriva bacteriilor, ciupercilor și multe altele.

Care este o altă diferență cheie între această miere vindecătoare și mierea cu care obișnuiești? Gustul. În timp ce mierea tradițională are un gust dulce, mierea de Manuka are un gust ușor amar.

Deşi arborele de Manuka se găseşte doar în Noua Zeelandă şi Australia, mierea preparată de albine din nectarul florilor acestui arbust se comercializează în întreaga lume. Acum poate fi achiziţioantă şi in  România. De aceea, în primul rând, trebuie să verifici dacă mierea respectivă provine din Noua Zeelandă. Doar mierea din Noua Zeelandă este 100% miere de Manuka.

Ce înseamnă MGO™ ?

Este bine sa verifici pe etichetă care conţinutul de MGO™ din mierea respectivă. MGO™ este prescurtarea denumirii științifice a substanței active metilglioxal din mierea de Manuka. Conform studiilor ştiinţifice, metilglioxalul se formează natural în aceasta miere.

Această componentă indică puterea antibacteriană a acestui produs apicol. Proprietățile antibacteriene sunt cu atât mai mari cu cât nivelul MGO™ este mai mare. Acest factor se măsoară în mg/kg .

MGO™ este marcă înregistrată. Numai mierea testată de către laboratoarele certificate și autorizate din Noua Zeelandă poate purta această etichetă.

Care este diferenţa dintre UMF şi MGO?

Ambele clasificări, UMF şi MGO, sunt folosite pentru a indica acţiunea antibacteriană a mierii de Manuka.

MGO™ este standardul folosit exclusiv de compania Manuka Health New Zealand Ltd. Acest factor, asa cum am mai menţionat, măsoară concentraţia de metilglioxal din mierea de Manuka.

Sistemul de evaluare UMF (Unique Manuka Factor) măsura iniţial nivelul de activitate antibacteriană non-peroxidică al mierii de Manuka în comparaţie cu fenolul (o substanţă dezinfectantă). De exemplu, factorul UMF 30+ este echivalent cu o concentrație de 30% soluție de fenol.

Diferența dintre factorul MGO şi UMF constă în faptul că sistemul MGO măsoară şi reflectă în mod direct conținutul de MGO din miere. Adică MGO100 + conține cel puțin 100 mg pe kg de miere. Sistemul UMF este o scală reprezentativă simplă, ce reflectă puterea antibacteriană a mierii de Manuka.

Foarte important! Se recomandă folosirea factorului potrivit nevoilor tale. Folosirea unui nivel de activitate prea puternic atunci când nu este necesar, poate duce la apariția unor reacții adverse sau de sensibilitate.

Care miere de Manuka este cea mai bună pentru sănătatea bucală?

Cu cât ratingul Manuka este mai mare, cu atât mai bine. Pentru o sănătate orală ideală, recomandăm cel puțin o concentrație UMF de 15 și o concentrație MGO de 514.

Datorită proprietăților antimicrobiene îmbunătățite ale mierii Manuka, cu cât este mai mare rezistența sa, cu atât este mai mare probabilitatea de a experimenta beneficiile sale.

În cele din urmă, testați ce funcționează cel mai bine pentru dvs., deoarece rezultatele pot varia.

Acum, că știi elementele fundamentale ale mierii Manuka … Să ajungem la beneficiile sale minunate de îngrijire orală pentru a-ți face gura, dinții și gingiile să fie cele mai sănătoase.

Principalele beneficii orale ale mierii Manuka

Știați că egiptenii antici foloseau mierea de Manuka ca medicament? O aplicau local ca un bandaj improvizat pentru a vindeca rănile și arsurile.

Beneficiile ei pentru sanatatea orala:

 • Ameliorează temporar durerile de dinți
 • Combate infecțiile orale
 • Poate ameliora sau vindeca unele boli ale gingiilor
 • Ajută la reducerea efectelor cariilor dentare
 • … Și mult, mult mai mult!

De ce mierea Manuka este uimitoare pentru tine și pentru dinții tăi

De la reducerea umflăturilor la combaterea infecțiilor și multe altele, mierea de Manuka este unul dintre cei mai puternici vindecători ai naturii.

Nu veți crede doar câte proprietăți vindecătoare se găsesc într-o singură linguriță de miere de Manuka – și modul în care fiecare afectează pozitiv sănătatea dentară.

Cele 4 proprietăți principale de vindecare găsite în mierea Manuka

 • Antiinflamator: mierea de Manuka are puterea de a reduce durerea și umflăturile legate de durerile de dinți. Dacă suferiți de o boală a gingiilor, aceasta va ajuta la ameliorarea inflamației.
 • Antibacterian: Deoarece mierea de Manuka este antibacteriană, ingerarea acesteia vă va ajuta să vă curățați dinții. Acest vindecător ajută la descompunerea plăcii care cauzează cariile dentare.
 • Antivirale: cu proprietățile sale antivirale, mierea de Manuka poate lupta împotriva infecțiilor orale, a bolilor gingivale și multe altele. Utilizați miere de Manuka pentru a vă menține dinții și gingiile libere de viruși.
 • Antioxidant: acest vindecător natural îți curăță gura de impurități prin introducerea de antioxidanți în organism. Acest lucru poate duce la respirație mai proaspătă și la dinți mai sănătoși.

Deci, cum poate acest  îndulcitor natural făcut să vă afecteze sănătatea bucală în atât de multe moduri pozitive?

Miere de Manuka împotriva cariilor dentare și a bolii gingivale

Conform mai multor studii de cercetare, mierea de Manuka vă poate ajuta literalmente să vă reduceți riscul de apariție a cariilor dentare și a bolilor gingivale. Dar cum?

Mierea de Manuka produce peroxid de hidrogen, care este unul dintre cei mai puternici și mai puternici luptători de bacterii din zilele noastre. Cu miere de Manuka, vă puteți curăța gura fără probleme.

Folosind-o veți îndepărta reziduurile dăunătoare de pe suprafața dinților, prevenind astfel formarea plăcii în jurul gingiilor.

Sunteți curios cum puteți adăuga miere de Manuka la rutina de îngrijire a sănătății dentare?

În următoarea secțiune a acestui articol, veți afla diferite moduri în care puteți folosi mierea de Manuka pentru a vă proteja dinții.

Ei bine, există un singur ingredient care face ca mierea de Manuka să fie atât de eficientă în tratarea și prevenirea problemelor dentare. Se numește metilglioxal, iar natura sa vindecătoare este impresionantă.

Metilglioxalul, ingredientul activ care se găsește în mierea de Manuka, combate cu succes bacteriile de tot felul. Poate chiar descompune E. Coli, bacteria care provoacă intoxicații alimentare.

În plus, acest super ingredient diminuează biofilmul, care este principala cauză a acumulării de plăci pe dinții și gingiile. Drept urmare, acest acerb remediu homeopatic ține sub control caria dentară și boala gingivală.

În plus, combate infecțiile virale, reducând durerea și inflamația din gură. Iar antioxidanții săi naturali vă protejează dinții de toxinele nedorite.

Cum să utilizați mierea de Manuka pentru o sănătate orală optimă

Puteti folosi mierea de Manuka in scopul îngrijirii dentare in 4 moduri:

Apă de gură:

Înlocuiți apa de gură de zi cu zi cu miere de Manuka. Spre deosebire de apele de gură produse în masă, această miere ucide doar bacteriile rele păstrând în același timp bacteriile bune de care aveți nevoie pentru a menține o gură sănătoasă.

Pasta de dinți:

Aplicați niște miere de Manuka pe periuța de dinți și spălați-vă dinții cu ea. În acest fel, va pătrunde în colțurile dinților și va începe imediat distrugerea plăcii.

Masaj gingival:

Freacă o picătură de miere de Manuka direct pe gingii pentru a reduce umflarea și inflamația. Chiar dacă nu suferi de boala gingiilor, poți utiliza această metodă pentru a preveni acumularea bacteriilor în jurul gingiilor.

Poate fi ingerată în mod normal:

O lingură de miere pe zi combate cariile! Poti înghiți pur și simplu o lingură sau puteți adăuga miere de Manuka în ceai. Reține însă că nu va fi la fel de eficientă ca aplicarea acesteia direct pe  zona afectată.

După cum puteți vedea, utilizarea mierii Manuka pentru sănătatea orală este simplă. Nu prezintă efecte secundare adverse, deci nu există niciun motiv pentru care nu ar trebui să încerci.

Datorită mai multor factori, Mierea de Manuka originală din Noua Zeelandă nu este o miere ieftină.

Preţul mai ridicat decât cel al mierii obișnuite este determinat de:

 • cantitatea limitată în care se produce,
 • condițiile speciale de păstrare,
 • zonele greu accesibile din care este recoltată,
 • analiza factorului MGO™ și
 • perioada de maturare prin care trece.

Totodată, faţa de mierea obişnuită, are proprietăţi curative deosebite. Este singura miere din lume utilizată în scop medical în tratarea infecţiilor şi a altor afecţiuni.

DE RETINUT:

Mierea Manuka NU este un înlocuitor pentru îngrijirea dentară profesională

Este important să reții că mierea de Manuka nu ar trebui să înlocuiască rutina dentară obișnuită. Cu siguranță nu este soluția ta in ce priveste cariile dentare și boala gingiilor. Ar trebui să fie utilizată numai ca o completare a rutinei de păstrare a sănătătii orale existente.

Mierea de Manuka este pur și simplu un remediu suplimentar pentru a menține dinții curați și puternici. Așadar, continuați să periați și să folosiți ata dentară ca de obicei și asigurați-vă că vizitați regulat stomatologul.

Este recomandat să programezi un control dentar la fiecare 6 până la 12 luni.

Leave a reply